Kate Kae

Det är egentligen väldigt enkelt – vi gör textilprodukter som vi själva vill ha; sängkläder och handdukar som ska vara vackra och vilsamma för ögat. Alla produkter från Kate Kae är tillverkade med kärlek och eftertanke. För din hälsa, för vår miljö och de personer som står bakom tillverkningen.

Vi är övertygade om att ett helhetstänk med fokus på ren, ekologisk, Fairtrade-produktion av absolut högsta kvalitet går att kombinera med eleganta, lyxiga, tidlösa och väldesignade sängkläder och handdukar som håller sina egenskaper över tid. Kate Kae är en investering inte bara för ditt hem och välbefinnande utan även för vår planet.

Vi vill ge alla våra barn hopp om en bättre framtid. Vi behöver använda oss utav dom resurser som planeten tillåter, hitta balans och hållbarhet. Vi är övertygade om att det är våra handlingar som bäst visar vårt förhållningssätt till hållbar utveckling.

Idag går 25 procent av världens bekämpningsmedel till bomullsodling och endast 2 % av all bomull som odlas är ekologisk. Det är inte hållbart på sikt varken för planeten eller för hälsan. Under en livstid spenderar vi 25 år med att sova och vi vill bidra till att det som ska vara närmast kroppen under en så lång och dessutom viktig del av livet ska vara fritt från starka kemikalier, bekämpningsmedel och giftiga färgämnen. Det här gäller givetvis alla våra textilprodukter, inte bara våra sängkläder.

Tillverkning av våra produkter överträffar de strängaste säkerhets- och miljöskyddsnormerna som finns i världen och våra produkter är certifierade enligt GOTS, Global Organic Textile Standard, det är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget. Kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel, klorblekning är inte tillåtet. GMO är förbjudet i alla stadier.

En GOTS-certifierad produkt har därmed en positiv inverkan på användarens hälsa, eftersom den inte innehåller giftiga partiklar som utgör en hälsorisk vid inandning eller beröring.

All vår bomull kommer från Fairtrade-certifierade producenter. Fairtrade innebär handel på bättre villkor och möjligheter för bomullsproducenter i länder med utbredd fattigdom att investera i verksamhet och lokalsamhälle för en mer hållbar framtid.

Bomullsmärket visar att råvaran är certifierad enligt de internationella Fairtrade-kriterier som ställer krav på arbetsförhållanden, rättvisa handelsvillkor samt miljökrav. En produkt med Fairtrade-certifierad bomull innebär också spårbarhet genom hela handelskedjan från bomullsfältet till slutlig produkt. Läs mer på www.info.fairtrade.net.

De fabriker vi arbetar med har en sak gemensamt: ”strävan efter excellens”. De väljer den bästa bomullen för att säkerställa kvaliteten över tid. Detta är en viktig del för att minska vår globala miljöpåverkan. Genom att endast producera kvalitetsprodukter, vilket kommer att ha en längre livslängd. På lång sikt minskar det även kostnaden för dig som kund, som inte behöver köpa sängkläder/handdukar så ofta. Vi ser även transport med fartyg snarare än flyg.

Våra förpackningar är gjorda av material som är klimatsmarta, återvunna material och producerade på ett ansvarsfullt sätt.

Vårt uppdrag är att vi vill ge dig bättre sömn och vila med en positiv inverkan för optimal hälsa då du undviker giftiga partiklar vid både beröring och inandning samtidigt som du gör stor skillnad för vår miljö. Sängkläder och handdukar som ger dig en oförglömlig upplevelse tack vara sin höga kvalitet och enkelhet. Genom hållbar utveckling förbättrar vi livskvaliteten och välbefinnandet för både dig och alla som varit med och tagit fram våra produkter.

Tack för att du tänker på vår gemensamma framtid.